Από το εαρινό εξάμηνο της ακαδημαϊκής χρονιάς 2018-2019 ξεκινά να διδάσκεται νέο κατ’ επιλογήν υποχρεωτικό μάθημα από το Α’ Εργαστήριο Ακτινολογίας με τίτλο «Ογκολογική Απεικόνιση». Υπεύθυνος μαθήματος: Βασίλης Κουτουλίδης, Επικ. Καθηγητής Ακτινολογίας

 

Το μάθημα απευθύνεται σε φοιτητές του 4ου, 5ου και 6ου έτους.

Περίοδος διδασκαλίας μαθήματος 18/3/2019 – 17/4/2019

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο Μαγγίνειο Αμφιθέατρο του Αρεταιείου Νοσοκομείου.

 

Σκοπός του μαθήματος είναι να αναδείξει πώς οι σύγχρονες μέθοδοι της Ιατρικής Απεικόνισης, μορφολογικές και λειτουργικές, συμβάλλουν στη διάγνωση, τη θεραπευτική αντιμετώπιση και την παρακολούθηση των ασθενών με κακοήθεις νεοπλασίες.

 

Οι φοιτητές που θα δηλώσουν συμμετοχή στο μάθημα θα λάβουν το σύγγραμμα «Μαθαίνοντας Ακτινολογία» (Εκδόσεις Κωνσταντάρας, συγγραφέας: WilliamHerring, επιμέλεια ελληνικής έκδοσης: Καθ. Λ. Ε. Μουλοπούλου)

 

Για να προδηλώσετε συμμετοχή στο μάθημα συμπληρώστε την ηλεκτρονική αίτηση εδώ.

(υπενθυμίζεται πως η οριστική δήλωση κάθε μαθήματος για συμμετοχή στις εξετάσεις γίνεται μέσω της πλατφόρμας MyStudies)

 

Για το πρόγραμμα μαθημάτων δείτε εδώ

 

Για τα περιεχόμενα και τους εκπαιδευτικούς στόχους του μαθήματος δείτε εδώ

Σας ενημερώνουμε ότι η πτυχιακή εξεταστική στο μάθημα της Ακτινολογίας θα διεξαχθεί την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 09:00 -11:00 π.μ. στην αίθουσα Βητατρονίου του Αρεταιείου Νοσοκομείου. 

 *   Οι Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως 13/02/2019

Σας ενημερώνουμε ότι η ύλη των εξετάσεων στο μάθημα της Ακτινολογίας είναι από το βιβλίο "Κλινική Ακτινολογία".

Σας ενημερώνουμε ότι οι δηλώσεις συμμετοχής στις εξετάσεις θα γίνονται και ηλεκτρονικά, μέσω ηλεκτρονικής αίτησης στην ιστοσελίδα του Εργαστηρίου. Επίσης οι δηλώσεις συμμετοχής στις εξετάσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και 2 ημέρες πριν την εξεταστική, για την εύρυθμη διεξαγωγή των εξετάσεων και το σωστό προγραμματισμό των χώρων διεξαγωγής τους.

 

Το ηλεκτρονικό βιβλίο του 1ου Εργαστηρίου Ακτινολογίας ΕΚΠΑ με τίτλο «Απεικονιστική προσέγγιση των παθήσεων της γυναικείας πυέλου» είναι διαθέσιμο (σε pdf και epub μορφή) στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://repository.kallipos.gr/handle/11419/3142